Samarbeid for en studentvennlig region

Hva går samarbeidet ut på? 

I prosjektet skal studentene, Høgskolen i Molde, Studentsamskipnaden, næringslivet og det offentlige jobbe enda tettere sammen for en studentvennlig region. Prosjektet skal ha fokus på følgende områder: 

  • Samarbeid arbeidsliv og akademia
  • Møteplasser, bærekraftig samferdsel, kultur og levende sentrum 
  • Studentvelferd – helse og boligmarked for studenter

Samarbeid på tvers 

Medvirkning og samarbeid vil være viktig i prosjektet og det har allerede vært gjennomført to innledende workshops sammen med studentene, HiMolde, SiMolde, næringslivet, kommunen, lag og organisasjoner. 

Der kom man frem til et felles utgangspunkt for hva man ønsker å jobbe for i prosjektet: 

  • Ønske om bedre trivsel for studenter i Molde regionen 
  • Ønske om å rekruttere arbeidskraft i regionen 
  • Ønske om mer samarbeid mellom offentlige og private aktører for å påvirke de to første punktene 
  • Få kunnskap via rapporter om hvordan studenter opplever regionen 
  • Få kunnskap om tilflytting ved studier og utflytting etter studier 
  • Få kunnskap om behov for arbeidskraft i næringslivet 
  • Få kunnskap om lokal samfunnsutvikling

Hva skal vi gjøre? 

Tiltak innenfor de tre fokusområdene, blant annet for å knytte arbeidslivet og studentene tettere sammen, utvikle studentenes rabattordning, kartlegge muligheter for bedre kollektivtilbud eller andre mobilitetstiltak samt se på helsetilbudet til studentene. 

Det skal lages en studentmelding som blir et viktig verktøy for å følge opp eksisterende og nye tiltak.

Studentmelding for Molde

Studentmeldingen skal løfte frem problemstillingene og innspillene som har kommet fra studentene, utdanningsinstitusjonene og arbeidslivet. Flere norske byer har studentmelding og målet er at studentene selv skal kunne gi innspill og påvirke det som vil gjøre studiehverdagen deres så bra som mulig.  

Studentmeldingen skal gi et helhetlig bilde av hvordan det er å være student i Molde. Den vil beskrive nåsituasjonen hos studentene og hvilke områder man kan se på for å forbedre studenttilværelsen og bidra til en studentvennlig region.

Prosjektet går frem til sommeren 2024 og nye og eksisterende tiltak vil følges opp videre i studentmeldingens handlingsdel. Studentmeldingen vil bli politisk behandlet.

Les mer om studentmeldingen her 

Egen studentbypådriver 

Studentbypådriver og trainee Anne Bondal (i midten) sammen med studentene Elisabeth Farstad og Mariam Shirin Khan.

Det er ansatt studenter til å jobbe inn i prosjektet sammen med de involverte aktørene og en egen studentbypådriver. Anne Bondal er trainee i Molde kommune, deler av hennes stillingen hennes er dedikert til å samarbeide med og være synlig ute hos studentene.

– En studentbypådriver skal være et bindeledd og være tett på det som er viktig for studentene, sier hun.  

Sammen med to studentmedarbeidere vil hun jobbe med tiltakene i prosjektet og ha særlig fokus på hvordan man når frem med kommunikasjon ut mot studentene. 

Har du innspill eller en idé til studentbypådriveren? Ta kontakt på anne.bondal@molde.kommune.no eller bruk skjema nederst på siden. 

Hvem er med i prosjektet? 

Prosjektet vil ha arbeidsgrupper bestående av samfunnets aktører for de ulike tiltakene. 

Prosjektet har en styringsgruppe bestående av representant fra studentene, SiMolde, HiMolde, Molde Næringsforum, Molde kommune og Romsdal IPR. Prosjektets eier er assisterende kommunedirektør i Molde kommune, Hege-Beate Skjølberg. Smart Molde vil ha en koordinerende rolle og bidra med prosjektledelse. 

Gjennomførte tiltak og veien videre

Ordningen med gratis kollektivkort for studenter har blitt videreført. 

Det jobbes nå med å planlegge tiltak innenfor de tre fokusområdene, i tillegg er arbeidet med studentmeldingen i gang. I starten av november sendes det ut en spørreundersøkelse til studentene og det planlegges også flere medvirkningsaktiviteter i løpet av vinteren. 

Ta kontakt med oss enten via å følge lenken under eller se kontaktinformasjon lenger opp på siden! 

Har du en idé eller innspill til oss?

 

Studenthjul- hva skjer når?

Årshjulet er et verktøy som er skreddersydd for å knytte studentene og arbeidslivet tetter sammen. Hensikten bak årshjulet er at alle skal vite om hverandre, og hva som skjer når. Da dette er et årshjul og ikke en kalender, kan det forekomme endringer i tidspunkt på arrangement som er lagt lengre frem i tid enn tre måneder.

Har du noe som må inn i årshjulet? Ta kontakt med studentbypådriveren. 

Kontakt

Mette Jane Holand
innovasjon- og endringsguide
E-post
Mobil 90 01 79 57
Anne Bondal
E-post
Mobil 47 32 67 88