Hele 91 % sier at de er fornøyde med hjemmesykepleien de får, og 85% av de som mottar praktisk bistand/hjemmehjelp sier at de er fornøyde.
Kommunalsjef Tanja Thalén.Undersøkelsen, som omfatter brukernes opplevelser av kvaliteten på tjenesten, gir kommunen verdifull innsikt. Totalt svarte 335 brukere på undersøkelsen, noe som tilsvarer 59 % av brukerne.
– Vi setter stor pris på tilbakemeldingene fra brukerne. Det gir oss verdifulle innspill til hvordan vi kan gjøre tjenestene våre enda bedre. Målet er å sikre at alle innbyggere får den hjelpen de trenger, på en måte som oppleves trygg og verdig, sier kommunalsjef Tanja Thalén.
Fortjener ros
Undersøkelsen viser at en stor andel av brukerne opplever trygghet i hjemmet takket være tjenesten de mottar. Svært mange trekker frem at de ansatte er omsorgsfulle, respektfulle og utfører oppgavene sine på en god måte.
– Det er dedikerte folk som jobber i hjemmetjenesten, og de fortjener ros for den gode jobben de gjør, sier Thalén.
Brukerne fremhever også god kommunikasjon med de ansatte og at de opplever at de alltid tar seg tid til å lytte. Mange svarer også at de får hjelpen de trenger slik at de kan bo hjemme.
– Vi får mange tilbakemeldinger om at de ansatte gir god omsorg. Det er en kvalitet i tjenesten vi er stolt av, sier Thalén.
Fornøyde ansatte i hjemmetjenesten ved Bergmo omsorgsdistrikt.Muligheter for forbedring
Selv om resultatene er svært positive, er det også identifisert noen forbedringsområder. Flere brukere oppgir at de ikke vet hva som står i vedtaket sitt, og at de ikke alltid er involvert i planlegging av tiltak, som individuell plan eller tiltaksplaner.
– I all tjenesteyting har vi fokus på brukermedvirkning og spørsmålet «Hva er viktig for deg?». Når brukerne sier at de ikke er nok involvert må vi se på hvordan vi kan forbedre dette. Vedtaket sendes ut til alle brukere, så her må vi undersøke om vedtaket er vanskelig å forstå eller om det er andre grunner til dette, sier Thalén.
I tillegg påpekes det at nye ansatte ikke alltid viser legitimasjon ved besøk, og at det ikke alltid blir gitt beskjed dersom et besøk er forsinket.
– Forutsigbarhet er viktig for brukerne våre, og vi må prioritere å følge rutinene våre både når det gjelder forsinkelser og legitimering for nye ansatte, sier Thalén.
Resultater totalt og for hvert omsorgsdistrikt
Undersøkelsen viser resultat for alle de seks omsorgsdistriktene, og et samlet gjennomsnitt. Resultatene viser ikke store forskjeller mellom de ulike distriktene.
Se fullstendig oversikt over resultatene – brukerundersøkelse hjemmetjenesten 2025.
Hjemmetjenesten får ros – her er noen av dem som står bak hos Nesset omsorgsdistrikt.